Behandelingen

 

 

Veel lichamelijke klachten zijn stress gerelateerd. Wanneer de stress van lichaam en geest ontnomen wordt, neemt het herstellend vermogen toe!

Hierdoor bevordert een massage de kwaliteit van leven. Ook worden diverse processen in het lichaam geprikkeld tijdens een massage, met als gevolg een toename van het zelf genezend vermogen.

Bindweefsel massage / anti-cellulite behandeling

 

De fascia is een vlies die om de spieren heen zit. Bij veel stress, te weinig drinken en een aantal andere situaties, gaat deze vlies in elkaar trekken. Dit komt door ongebonden waterstof. Omdat de fascia niet zoals spieren een circulatiesysteem heeft, kan deze zichzelf niet herstellen. Hier komt bindweefselmassage om de hoek kijken. Hierbij wordt de huidplooi opgepakt en los gerold van de fascia zodat deze weer kan ontspannen. De behandeling kan de eerste paar sessies als pijnlijk ervaren worden. Dit effect neemt af na mate de vlies losser kom te zitten.

Wanneer de de fascia vast gaat zitten, zie je dat er putjes in de huid ontstaan. Zo ontstaat cellulitis. Door hierbij dezelfde behandeling als bindweefselmassage te gebruiken, komt de laag los. Zo ontbinden de vetophopingen zich van de vlies en worden deze sneller door het lichaam afgevoerd!

De bindweefselmassage stimuleert hierbij ook verstrakking van de huid!

Cupping

 

Cupping is een zuigtehniek waarbij gebruik wordt gemaakt van cups die vacuüm worden gezogen op de huid. De werking is zeer krachtig. Omdat de huid vacuüm gezogen wordt in de cup, gaat ze omhoog staan. De kracht van de vacuüm is heel sterk, waardoor het meteen zorgt voor het stimuleren van de doorbloeding. Door dat de huidplooien worden uitgeduwt, wordt er ook makkelijk cellulitis losgetrokken.
Het resultaat is na de 1e a 2e behandeling al zichtbaar!

Therapeutische Massage

 

Bij de therapeutische massage wordt er ingegaan op klachten die u dagelijks belemmeren. Zo kan er bijvoorbeeld ingegaan worden op: hoofdpijnklachten, stress, spierklachten, peesklachten, spierknopen, tennisarm en nog veel meer!

Dit is een op maat gemaakte behandeling. Hierdoor is deze behandeling nooit hetzelfde!

 

Ontspanningsmassage

 

Ontspanningsmassage is een geweldige manier om compleet tot rust te komen. De spieren raken ontspannen waardoor het voelt alsof er een hele druk van de schouders valt! Het is goed tegen: chronische pijn, stijve en pijnlijke spieren, alle soorten rugpijn, nek en schouderklachten en tegen knopen. Doordat het lichaam zo ontspannen raakt, zullen andere fysieke klachten automatisch afnemen!

Hot Stone Massage

 

Hot stone massage is een gecombineerde vorm van intuïtieve massage, thermotherapie en aromatherapie. De massage heeft een diepe ontspannende en helende werking. Dit komt doordat de warmte van de stenen diep in de spieren doordringt. Ook stimuleert het de bloedcirculatie, wat ervoor zorgt dat de afvalstoffen sneller afgevoerd worden.

Fibromassage

 

Fibromyalgie is een aandoening die bij 2/100 mensen in Nederland voorkomt, waarvan het grootste gedeelte van de groep vrouw is. Fibromyalgie betekent in het Latijns letterlijk ‘pijn in spieren en bindweefsel. Omdat er nog geen duidelijke oorzaak bekend is, bestaat er nog geen medicatie. 

Wel is uit onderzoek gebleken dat een speciale massage techniek veel voordelen kan geven bij mensen met Fibromyalgie!

Zo blijkt dat:

Er een verhoogd aantal serotonine vrijkomt (het stofje wat over de communicatie van hersenen en zenuwen gaat), het stresshormoon daalt, de waarde van substance P verlaagt (stofje van de pijnprikkel),  pijn in tenderpoints vermindert, een verbeterd slaappatroon ontstaat en een verbeterde algehele welzijn.

Hierom kan de fibromassage zeer gunstig uitpakken voor mensen met de aandoening!